IKTO is een persoonlijkheidstest die inzicht geeft in jezelf en anderen. Zelfbewustzijn en mensenkennis helpen je om verder te groeien en effectiever samen te werken.

Wat is IKTO

Stijl van communiceren en persoonlijke communicatie

Bewustzijn van jouw eigen stijl

Wie zichzelf verder wil ontwikkelen moet weten wie hij is. Wat is jouw stijl van communiceren en leren? Waar zit jouw kracht? Beseffen dat jij anders kijkt, anders denkt en anders  doet dan anderen. Ieder mens is immers uniek.

>> Durf jij kleur te bekennen?  

Persoonlijk karakter en talenten in de IKTO test

Inzicht in je unieke talenten én valkuilen

Het IKTO profiel geeft inzicht in jouw talenten en jouw interactie met anderen. Je ontdekt je eigen voorkeuren, overtuigingen, kwaliteiten en valkuilen. En leert die van anderen herkennen.  Waar zit je kracht, waar schiet je door of kom je te kort? Dit geeft handvatten voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

>> Wat zijn jouw typische karaktertrekjes? 

Karakter, talenten, versterken, communiceren en samenwerken

De kwaliteitencirkel 

Ieder heeft zijn eigen talenten. Wie daarin doorschiet komt in zijn valkuilen terecht. Dat is voor jezelf niet erg, voor anderen wel. Je zit dan nl. snel in iemands allergie. Waar ligt dan jouw uitdaging.

>> Ontdek jouw talent en ook je verbeterkansen?

Verbeteren van de teamsamenwerking 

De kracht van de onderlinge interactie bepaalt het resultaat van jullie samenwerkering. Waar versterken jullie elkaar? Waarin vullen jullie elkaar aan? Maar ook waar irriteren jullie elkaar en ontstaat er makkelijk onderling gedoe? De kracht van het tegenspel is nodig om elkaar te versterken? 

>> Hoe werken jullie samen?

teamontwikkeling en teamcultuur, samenwerken en communiceren

Een gezonde teamcultuur

Waar zit de kracht van je team? En wat zijn de valkuilen? Het teamprofiel geeft inzicht in de dominante teamcultuur waarin jullie je onderscheiden en uitblinken. Maar ook hoe jullie met elkaar samenwerken en waar makkelijk onderlinge gedoe kan ontstaan of wat door iedereen vergeten wordt.

>> Hoe houden jullie de eigen teamcultuur gezond?