Bewust zijn van je eigen stijl

Ieder mens is anders, ieder brein werkt anders. Psycholoog Carl Jung heeft aan het begin van de twintigste eeuw uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe mensen zich op de wereld oriënteren. Zijn indeling is een veel gebruikte manier om meer grip te krijgen op waarom mensen verschillend reageren. Wanneer je kleur durft te bekennen, ben je je ook bewuste vanuit welke invalshoek jij naar de wereld kijkt. Je ontdekt zo je eigen voorkeursstijl en leert zien waarin jij onderscheidend bent. Je begrijpt dan ook beter dat andere mensen soms anders denken en doen.

 

                             

 

Het IKTO kleurenprofiel geeft je inzicht in de manier waarop jij leert, communiceert en hoe jij in je vak staat. Je ontdekt je eigen voorkeursstijl en die van anderen. Als jij je eigen stijl herkent, weet je ook waar je op vastloopt en krijg je handvatten om te switchen. Je leert ook naar de stijl van anderen kijken om daarbij aan te sluiten. Zo krijg je meer sturing en meer werkplezier.

 

'Om op te vallen in de massa moet je kleur bekennen. Je eigen stijl ontwikkelen,
weten waar je kracht ligt en beslissen waar je je pijlen op richt.' Ali B
 
Kleur bekennen

Ieder mens oriënteert zich vanuit een ander positie op de wereld. Dat maakt mensen uniek en geeft ieder een eigen stijl. Het kleurenprofiel maakt je bewust van de vier invalshoeken van waaruit mensen de wereld inkijken. Dit bewustzijn geeft waardevolle inzichten in jezelf en in anderen. Je leert jezelf en je eigen kracht beter kennen en zien wie de ander is. Je leert hoe mensen verschillen in handelen, leren, communiceren en hun werk benaderen. Het geeft je inzichten die je helpen in persoonlijke groei en respect voor elkaar in de samenwerking. 

 

 

 

Verdere diepgang

Kleur bekennen vertelt je veel over jezelf en anderen. Het geeft  aan hoe je leert, communiceert, onderneemt, leiding geeft of je jouw werk aanpakt. Veel theorieën zijn terug te leiden naar dit ene model. Het is verrassend hoeveel meer diepgang je bovenop deze basis van Jung kunt toepassen om jezelf verder te ontwikkelen en tot een betere samenwerking te komen:

  • Leerstijlen van Kolb
  • Communicatiestijlen en invloedstijlen van R. Cialidini
  • Leiderschapsstijlen van A. Bekman
  • Ondernemersstijlen
  • Stijl van werken

Met je IKTO coach kun je onderzoeken waar voor jou de persoonlijke groeimogelijkheden zitten en wat je daar eventueel in tegenhoudt.

 

    

 

                                communicatiestijlen                                                                                leerstijlen

 

 

   

                                    leiderschapstijlen                                                                     ondernemerschapstijlen

 

 

Ieder mens is uniek

Ieder mens neemt een unieke plek in binnen IKTO. Als je eenmaal weet wat je dominante kleur zijn, ben je er ook van bewust vanuit welke invalshoek jij naar de wereld kijkt. Wat typeert jou? Hoe krijg je meer grip op situaties? En waar liggen jouw verbeterkansen?

En je realiseert je tegelijkertijd dat anderen dus heel anders in elkaar kunnen steken. Je begrijpt elkaar dan niet echt. En dat is het begin van veel misverstanden, communicatiestoornissen en gedoe in de samenwerking.

 

Wil je een IKTO profiel aanvragen

Stuur ons een mail en wij zorgen ervoor dat een van de IKTO coaches contact met je opneemt: 

 

Meer weten

Bel ons 0486 – 422 322 of mail ons info@ikto.nl.